موضوع طرح:

تولید و فروش کتاب ها و نشریات و مطبوعات ابرمتن و چندرسانه ای

تهیه کننده طرح:

سهیل قاسمی

 

تعریف ها:

 

ابرمتن:

نام انگلیسی آن Hypertext است. بهره گیری از رایانه و امکانات آن، این امکان را به وجود آورده است که بتوان در یک اثر یا متن نوشتاری، ارجاع ها و پیوندهایی به سایر متون یا تصاویر یا صداها و ویدیوها ایجاد کرد که خواننده اثر، به صورت اختیاری و در صورت تمایل بتواند به آن پیوند ها مراجعه کند و آگاهی های لازم را به دست بیاورد. در متونی که بر روی کاغذ منتشر می شود، این کار ممکن نیست و نگارنده صرفا قادر است با شیوه هایی چون پانویس و درج منبع، خواننده را به ماخذ یا منبع یا متن دیگر ارجاع دهد. ارجاع به تصاویر نیز صرفا می بایست به صورت اجباری در داخل متن گنجانده شود یا در محلی جداگانه گرد هم آوری شود. برای ارجاع به صدا یا ویدیو نیز نیاز به لوازمی مانند نوار یا لوح الکترونیکی هست که می بایستی جداگانه در دستگاهی پخش شود.

مزیت ابرمتن در کتابهای مرجع و دانش نامه ها، سهولت دسترسی به منابع و تصاویر و روایت های متعدد است. از آن جایی که کاربران مراجعه کننده به این کتابها، بسته به دانش خود و موضوعی که به دنبال آگاهی از آن هستند، نیاز به تنها برخی از توضیحات مختلف و دیدگاه های مختلف مربوط به هر مفهوم و محتوا دارند، روند اختیاری دنبال کردن پیوند ها، علاوه بر صرفه جویی در وقت و حوصله مخاطب، آن ها را صرفا به مطلب دلخواه شان رهنمون می شود. از طرفی امکان افزایش و ویرایش مطالب و دیدگاه ها و روایت های مختلف و راویان مختلف از هر محتوا و مفهومی همیشه وجود خواهد داشت و استبداد مضمر در درون نوشته های نسخ خطی کتاب ها و نیز حجم زیاد و گه گاه سردرگم کننده آن ها به نحو شایسته ای اصلاح خواهد شد. علاوه بر این، آسانی دسترسی به منابع مختلف تنها با یک پیوند به متن اصلی، کمک بسزایی به مخاطب خواهد نمود تا هر چه لازم است را در یک اثر الکترونیکی ابر متنی در دسترس خود داشته باشد. امری که در کتابهای کاغذی بسیار دشوار بود. چرا که دسترسی به تمام منابعی که نگارنده متن در پانوشت یا لیست منابع و مآخذ به آن اشاره کرده بسیار سخت و هزینه بر می بود.

 

چند رسانه:

با توجه به تعبیه امکانات پخش صدا و تصویر با کیفیت و ابعاد مناسب، و امکان استفاده از ابزارهای صوتی و ویدیویی برای توضیح مفاهیم یا آموزش یا خلق آثار ادبی و هنری، ایجاد کتاب ها و نشریات و مجلات ابرمتن با استفاده از قابلیت های چند رسانه ای مانند پیوند به ویدیوی یک اثر یا فایل صوتی یا موسیقی به عنوان یاری دهنده به درک یا فهم اثر، علاوه بر کمک در ارتباط با مخاطب در دستیابی به رسالت و هدف اثر، جنبه های جذابیت و دلربایی و زدودن خشکی و دشواری مطالعه را نیز به اثر می افزاید به نحوی که در مخاطب علاقه بیشتری به دنبال کردن آثار آموزشی یا علمی یا ادبی یا هنری ایجاد می کند.

مقدمه:

جامعه جوان امروزی با توجه به پیشرفت چشم گیر و بی سابقه تکنولوژی، در معرض جذابیت های غیر قابل انکار و فراگیر جنبه های تکنولوژی جدید قرار گرفته است. به شکلی که چنین پیشرفت و تنوعی، در دوره ها و نسل های گذشته بی سابقه بوده است.

نظر به گسترش و رواج استفاده از وسایل الکترونیکی همراه مانند گوشی های هوشمند همراه و تبلت ها و رایانه های همراه که دارای صفحه نمایش و امکانات چندرسانه ای (ضبط و پخش صدا، عکاسی، نمایش تصویر در ابعاد و کیفیت بالا) و امکان ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با خبرگزاری ها و مولفان هستند؛ و ساده شدن خبرنگاری و آگاهی از اخبار و بهره مندی از بازی ها و سرگرمی های متنوع و جذاب اینترنتی و چند رسانه ای، نیاز به تولید محتوای مورد اقبال جامعه ی رو به افزایش استفاده کننده از این امکانات به طور جدی احساس می شود.

از طرف دیگر، دلربایی و سادگی استفاده از امکانات چندرسانه ای همراه، نظر به هزینه ناچیز برنامه های آن و سهولت حمل و استفاده از آن در هر شرایطی، ساز و کار استفاده از متون کاغذی مانند مجلات و روزنامه ها و کتاب های کاغذی را مغلوب کرده است.

هزینه های سنگین چاپ و نشر کاغذی و صعوبت حمل و نقل و پیچیدگی و دشواری پخش و توزیع آن در مکان های مختلف کشور، قیمت تمام شده کتاب و نشریات کاغذی را بسیار بالا برده است.

علاوه بر این، قبول این نکته نیز گزیرناپذیر است که حجم انبوهی از روزنامه ها و نشریات کاغذی تولید شده، پس از مطالعه، تبدیل به کاغذ باطله می گردد و نگهداری یا حتی دور ریختن آن ها و بازیافت یا دفع مطبوعات قدیمی، تبدیل به مشکل دیگری گردیده است.

نظر به مسائل مربوط به حامل های انرژی و عدم صرفه اقتصادی تولید کاغذ، در عمل نشر و توزیع کتب و نشریات و مطبوعات غیر تبلیغاتی، تبدیل به فعالیتی فاقد ارزش افزوده گردیده و در صورت حذف حمایت های دولتی، فاقد توجیه اقتصادی خواهد بود.

ضعف و شکست سیستم مطالعه سنتی، در کنار اقبال عمومی به سرگرمی های چندرسانه ای و بازی های رایانه ای، باعث شده که مخاطبان، زمان مطالعه و فراغت خود را به مطالعه کتب و نشریات اختصاص ندهند و این، در میان مدت، باعث رواج کم سوادی در میان قشر نوجوان و جوان گردیده است. غلط های فاحش املایی و انشائی، عجز رقت انگیز بسیاری از افراد حتی تحصیلکرده جامعه در نگارش متون ساده اما رسمی و اداری، میل و عادت نسل جوان تر به نگارش زبان فارسی با الفبای انگلیسی (فینگیلیش!) نشانه های هشدار دهنده ای از دوری جامعه جوان ایران از زبان و ادبیات فارسی است که به زعم نگارنده، ناشی از نبود مطالعه متون فارسی از جمله کتاب های ادبی و نیز مطالعه روزنامه و مجله های جدی و وزین می باشد. گویی نسل جوان ناگزیر شده میل به دانستن را در شبکه های اجتماعی و رسانه های غیر رسمی سیراب کند.

با در نظر گرفتن موارد مطرح شده در مقدمه، انگیزه و هدف این طرح، ایجاد فضای مناسبی برای مطالعه و آموزش و سرگرمی است که با تولید کتاب ها، مجله ها و مطبوعات چند رسانه ای و الکترونیکی به شیوه ای کاربردی و جذاب، خلاء ایجاد شده در جذب مخاطب و مشکلات نشر و تولید دانش و فرهنگ و هنر را پوشش دهد.

مزایای طرح:

این نوع فعالیت در کشورهای دیگر مدتی است آغاز گردیده و با استقبال و موفقیت گسترده ای روبه رو می باشد. در کشور ما نیز تا به اکنون ساز و کار و بستر نسبتا مناسبی از طریق همه گیر شدن سخت افزارهای مورد نیاز، از قبیل گوشی های همراه هوشمند، تبلت ها و رایانه های همراه و … ایجاد گردیده و نسخه های الکترونیکی کتاب نیز، هرچند به صورت بسیار محدود و فاقد امکانات چندرسانه ای و ابر متن موضوع بحث در طرح حاضر، وجود دارد که کافی نیست.

به عبارت بهتر، جامعه امروزی، تشنه ی چنین انقلابی در عرصه دانش و فرهنگ است.

 

مطالعه بازار و پیش بینی تقاضای داخلی: (به روش ضریب مصرف و روند متغیر)

با توجه به عطش جامعه امروزی جهت به روز بودن و استفاده بهینه از ابزار الکترونیکی در دستشان و نداشتن فرصت و زمان کافی برای مطالعه کتاب یا جزوات به صورت سنتی، این محصول می تواند جایگزین خوبی برای بازی های رایانه یی در فرصت های بین فعالیت های اصلی به عنوان مثال، پرکردن پرت زمانی طی مسیر منزل تا محل کار و بالعکس در اتوبوس، مترو، تاکسی و …، باشد.

 

بازار هدف:

بازار هدف این محصول تمامی دارندگان کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت و گوشی های نسل جدید می باشند.

آمار ها حاکی از رشد بسیار زیاد و جهش بلند بازار هدفی است که وقت ارزش مند آن در جامعه و میهن عزیزمان ایران، به جای تبدیل شدن به تفکر و اندیشه های مولد و کسب و ارتقای دانش، با بازی های رایانه یی و فعالیت های مشابه به هدر می رود.

بازار هدف گسترده است، مشتریان بالقوه بیش از ۲۰ میلیون نفر تخمین زده می شوند. مشتریان بالقوه ای که اکثراً جوان هستند و توان و پتانسیل بالایی دارند. مشتریان بالقوه ای که تشنه استفاده از تکنولوژی های مفید و به روز دنیا هستند.

در یک جمله: گلوی خاموش بازار بالقوه، فرهنگ سازی و تولید علم روز بر مبنای بومی سازی را فریاد می زند!

 

روش های بازار یابی:

تولید دمو معرفی محصولات و شرکت، صفحه های اجتماعی، تبلیغات میدانی، کنفرانس در دانشگاه ها، فرهنگسرا ها، مساجد، بیلبورد ها ، رادیو

 

مراحل عملیات و فرایند تولید محصول: (OPC)

 


 

سرفصل فعالیت ها

ردیف

شرح

مخاطب

۱

تولید کتابهای مرجع و دانشنامه تخصصی و عمومی به شیوه ابرمتن و چند رسانه ای از جمله باز تولید فرهنگنامه ها و دایره العمعارف ها با افزودن امکانات ابرمتن مانند ارجاعات ماخذ ها و نسخه های مختلف و افزودن امکانات چندرسانه ای چون تصاویر مرتبط و گفتار و ویدیو مربوط به موضوع ها دانشگاه ها، مراکز فرهنگی، مدارس، مخاطبان عام

۲

تولید اطلس ها، دانستنی های مصور، کتابهای دانشگاهی و تخصصی و کتب آموزشی و کمک آموزشی با افزودن امکانات ابرمتن و امکانات چندرسانه ای چون صدا و تصویر و ویدیوهای آموزشی و امکان درج نمودارها و سایر ملزومات دانشگاه ها، مراکز آموزشی، دانشجویان، دانش آموزان، مخاطبان عام

۳

تولید دیوانهای اشعار و متون نظم و نثر قدیمی و جدید با افزودن امکانات ابرمتن چون ارجاعات و تعابیر و تفاسیر و شرح آرایه ها و صنایع مربوطه و افزودن امکانات چندرسانه ای چون موسیقی و دکلمه و بیان عبارات به صورت صوتی و تصویری و افزودن تصاویر مرتبط با امکان به روز آوری و افزودن دیدگاه های مختلف دانشگاه ها، مراکز فرهنگی، مدارس، مخاطبان عام

۴

تولید روزنامه ها، مجله ها و گاهنامه ها، تدوین و بازتولید و بازنشر مطبوعات و دوره های قدیمی با امکانات جست و جوی پیشرفته بر اساس عوامل مختلف و امکان همزمان سازی مطالعه نشریات مختلف و گرد آوری دیدگاه های مختلف در باره موضوع ها با افزودن امکانات چند رسانه ای مخاطبان عام

۵

انتشار کتابهای جدید از مولفان و مصنفان از هر نوع مجاز و تفاهم و توافق با ناشران جهت بازنشر الکترونیکی کتابهای منتشر شده با افزودن امکانات ابرمتن و چند رسانه ای مخاطبان عام

۶

تولید آثار مبتنی بر ابرمتن و چندرسانه ای با همکاری نویسندگان و مولفان و مصنفان آثار مخاطبان عام، مخاطبان خاص آثار

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *